Inloggen - Inschrijven

Klik op een van de icoontjes en kies je favoriete Lili look!

Kies je persoonlijke lili thema:

blue purple green beige default red

Tao & Goedele Leyssen bundelen deze zomer hun krachten met een vitaliserend pretox-ritueel

Tao & Goedele Leyssen bundelen deze zomer hun krachten met een vitaliserend pretox-ritueel
De zomer is in het land! Wil je 100% kunnen genieten van elke zonnige zomerdag? Bereid je lichamelijk en geestelijk voor met Tao en de praktische pretoxtips van healthy lifestyle expert en yoga teacher Goedele Leyssen.

Wat is pretoxen?
Goedele: "Pretoxen is preventief gezonder gaan leven zodat je lichaam in balans komt en het sneller recupereert als jij een keertje zin hebt om je helemaal te laten gaan op een tuinfeest, een barbecue, een festival of op vakantie. Tijdens een pretoxperiode wordt je lichaam sterker en gezonder. Je energieniveau gaat omhoog en je gaat er stralend uitzien. De focus van een pretoxroutine ligt niet op radicale veranderingen maar op kleine lifestyle ingrepen met een groot langetermijn effect."

Hoe lang doe je het?
Normaal gezien zou je na twee weken pretoxen al een motiverend verschil moeten voelen. Wil je het maximum terugkrijgen voor je geleverde inspanningen, dan is een pretoxperiode van vier weken ideaal. Dat is de tijd die je lichaam gemiddeld nodig heeft om zich aan te passen aan een nieuwe lifestyleroutine. Maar eigenlijk staat er geen termijn op pretoxen. Je kunt perfect een heel leven lang pretoxen en er af en toe bewust voor kiezen om al je goede gewoontes overboord te gooien.
 
Hoe doe je het? Zes gouden pretoxregels
1. Ga voor meer groen op je bord
2. Drink wat minder koffie
3. Probeer bij slaaptekort minstens één keer per week uit te slapen
4. Adem vanuit je buik
5. Gebruik de kracht van geuren
6. Relax elke dag een beetje

Heb je de gewoonte om jezelf te verwennen met een glas wijn na een drukke werkdag of drink je regelmatig sterk gesuikerde frisdranken? Kies in plaats daarvan voor puur theeplezier met een frisse Tao Pure Infusion. De Pure Infusions belasten je lichaam niet met extra kleurstoffen, smaakstoffen of overbodige calorieën. De enige aanwezige suikers zijn afkomstig van het fruit dat Tao zijn typische smaak bezorgt. Ook bewaarmiddelen zijn niet nodig omdat de gebruikte ingrediënten zuiver zijn en ze hun kwaliteiten perfect behouden door een aangepast thermisch proces. Wanneer je een Tao Pure Infusion drinkt, giet je de antioxidanten en vitamines zo naar binnen.

Je hebt ze in vier smaken.
• De Tao Pure Infusion Rooibos Tea met pruim, vlierbloesem en rooibosthee heeft een zoete notentoets en een ontspannend effect.
• In de Tao Pure Infusion Green Tea met Limoen, Jasmijn zit Chinese groene Chun Mee thee die je lichaam versterkt en beschermt tegen invloeden van buitenaf.
• De Tao Pure Infusion White Tea met granaatappel, passiebloem en relaxerende witte thee helpt je om het hoofd te bieden aan dagdagelijkse uitdagingen.
• De Tao Pure Infusion Black Tea met citroen, oranjebloesem en zwarte thee pept je op tijdens een energiedip.
Elk van de Pure Infusions is geïnspireerd op de eeuwenoude Chinese theetraditie.

Goedele over yoga
Yoga komt van het Sanskriet 'jugit', wat 'juk', 'verbinding' betekent. Je versterkt er de connectie mee tussen je lichaam en je geest waardoor het je zowel mentaal als fysiek sterker en flexibeler maakt. Je kunt de tijd die je doorbrengt op je yogamat eigenlijk zien als trainingsmomenten voor het ‘echte’ leven. In een uitdagende yogapositie train je je doorzettingsvermogen en oefen je om rustig te blijven in uitdagende omstandigheden. Ook geduld en focus zijn twee kwaliteiten die je ontwikkelt als je regelmatig yoga beoefent.

Iedereen kan yoga doen. Het is niet belangrijk hoe flexibel je bent. Het gaat erom met hoeveel aandacht en respect voor je lichaam je de houdingen uitvoert en hoe bewust je je bent van je ademhaling en je gedachten terwijl je ze uitvoert. Er bestaan tientallen vormen van yoga. Aangezien iedereen uniek is, is het belangrijk om de vorm te vinden die het meest op jouw lijf geschreven is.
 
Misschien ontdek je het de komende zomer, want er komen een heleboel zomerevents aan waarop yoga een prominente plaats inneemt. Zo neemt ons land dit jaar voor de derde keer deel aan de internationale dag van de yoga. De dag zelf valt op woensdag 21 juni, maar het weekend vooraf zullen er in verschillende grote steden zoals Brussel, Antwerpen en Gent yogasessies gegeven worden. Tao & Goedele zullen aanwezig zijn op de International Yoga Day op 18/6 in Brussel.

Nog meer news

Nieuwste VIB berichten :