Inloggen - Inschrijven

Risotto, lekker eenpansgerecht

18 september 2013

Risotto met champagne | Views: 1014 keer © Veltman Uitgevers

Voor 3 tot 4 personen

Ingrediënten:

25 gr boter
2 sjalotjes, fijngehakt
275 gr risottorijst, bij voorkeur carnaroli
½ fles of 3 dl champagne
7,5 dl hete, niet te sterke kippen- of groentebouillon
1,5 dl crème fraîche
40 gr verse Parmezaanse kaas, geraspt
2 theelepels verse kervel, fijngehakt
zout en versgemalen zwarte peper
zwarte truffels voor de garnering (naar keuze)

Bereiding:

Smelt de boter in een pan en fruit de sjalotjes in 2-3 minuten zacht. Roer de rijst goed door de boter tot de korrels glazig worden.

Schenk twee derde van de champagne bij de rijst en breng het geheel goed aan de kook. Roer de rijst tot al het vocht is opgenomen.

Voeg een soeplepel hete bouillon toe. Roer de rijst tot al het vocht is opgenomen en voeg dan pas de volgende lepel toe. De risotto wordt langzaam romig. Alle bouillon moet worden opgenomen en de rijst moet gaar zijn maar nog wel stevig.

Roer de rest van de champagne, crème fraîche en Parmezaanse kaas erdoor. Haal de pan van het vuur, dek hem af en zet hem nog enkele minuten opzij. Roer tot slot de kervel erdoor. Voor een heel exclusief gerecht kan je de risotto met geschaafde truffel serveren.

0 reacties

Bekijk de reacties
reageer

Klik op een van de icoontjes en kies je favoriete Lili look!

Kies je persoonlijke lili thema:

blue purple green beige default red

Gratis horoscoop van de dag

Klik op jouw teken om jouw horoscoop van de dag te weten (liefde, werk, gezondheid).

Nieuwste VIB berichten :