Inloggen - Inschrijven

10 recepten met balletjes en kefta

28 mei 2018

Balletjes met vis, garnalen en mierikswortelsaus | Views: 1662 keer © La cuisine de Françoise

Ingrediënten voor 4 personen:

300 gr kabeljauwfilet
300 gr zalmfilet
120 gr grote garnalen of rivierkreeften
1/2 builtje koriander
1/2 bussel platte peterselie
6 soeplepels paneermeel
1 ei
Peper en zout

Voor het paneren:

1 ei
1 groot glas paneermeel
Voor de mierikswortelsaus:
4 soeplepels mierikswortelcrème
3 soeplepels zure room
3 soeplepels vruchtenazijn (tomaat, framboos,...)
Peper en zout

Afwerking:

Enkele gefrituurde ajuintjes
2 lente-uitjes

Bereiding:

Zorg ervoor dat de visfilets geen enkele graat meer bevatten.

Snijd de visfilets in kleine fijne blokjes en doe in een slakom. Voeg daar het paneermeel, het ei, de koriander en de fijngehakte peterselie, het zout en de peper aan toe. Maak er balletjes van.

Klop het overblijvende ei op in een diep bord.
Doe het overblijvende paneermeel in een tweede bord.

Haal alle balletjes eerst door het ei en vervolgens door het paneermeel.

Verwarm de olie en bak er de balletjes in tot ze aan alle kanten bruin zijn.

Meng, in een kom, de mierikswortelcrème, de zure room, de azijn, en het peper en zout tot je een sausje bekomt.

Dien warm op met de saus en enkele gefruite ajuintjes en lente-uitjes.

Klik op een van de icoontjes en kies je favoriete Lili look!

Kies je persoonlijke lili thema:

blue purple green beige default red