Inloggen - Inschrijven

Zomerse gerechten

02 juli 2018

Mousse van gegrilde aubergines, citroengras & basilicum – Koekjes met papaver | Views: 3244 keer © Soupçon de Balsamique

APERITIEF - makkelijk - goedkoop - bereiding: 20 minuten - baktijd: 25 minuten

Mousse van aubergines

Ingrediënten:

1 aubergine – blaadjes citroengras- thijm - basilicum - 2 blokjes groentenbouillon - water - olijfolie - geitenkaas - paprika – peper en zout

Bereiding:

Was en snijd de aubergine in schijfjes. Gril de aubergine in de pan, samen met zout, peper en thijm.

Mix vervolgens de aubergine met 2 blokjes groentenbouillon, het citroengras, de thijm, peper, zout, paprika, wat water en olijfolie.
Doe alles in een kom en voeg de geitenkaas eraan toe. Zet weg in de koelkast.

Koekjes met papaver

Ingrediënten:

75 g tarwemeel – blauwe papaver - 12 g boter - 20 ml water - zout - eiwit

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180° C.

Laat de boter smelten en meng ze met het meel, het zout en de papavers. Voeg er beetje bij beetje het water aan toe en maak een bolletje, maar het deeg mag niet kleven. Rol het deeg in een laagje en steek de gewenste vormen uit. Doe er, met behulp van een penseel, wat eiwit op.

Zet enkele minuten in de oven (hou het bakken in het oog!).

Klik op een van de icoontjes en kies je favoriete Lili look!

Kies je persoonlijke lili thema:

blue purple green beige default red