Inloggen - Inschrijven

Ontdek de enige echte WK-gerechten

11 juni 2018

Panama: Gegrilde steak met papaya, avocado en kokosmelk | Views: 99 keer © VLAM

Wist je dat steak een culinaire specialiteit is in Centraal-Amerika? Ook vele Belgen zijn verzot op dit heerlijk stuk rundvlees. Gegrilde steak met papaya en avocado zal dan ook furore maken deze zomer. Succes verzekerd!

INGREDIËNTEN VOOR 4 PERSONEN

4 steaks • 2 grote uien in ringen • bloem • arachideolie • 2 avocado’s in blokjes • 1 blikje zwarte boontjes • 125 g papaya in blokjes • koriander • kokosmelk • 4 zoete aardappelen • 2 el olijfolie • 1 el wijnazijn • limoensap • zeezout

Voor de marinade:
6 hele Spaanse pepertjes • 3 teentjes look • 180 g bieslook gehakt • 3/4 tl kaneel • 3/4 tl muskaatnoot • 3/4 tl piment • 180 ml moutazijn • 180 ml sojasaus • 1 el bruine rum • 1 el azijn • zout

BEREIDING

Meng alle ingrediënten van de marinade in een schaal en leg er de steaks in. Laat de gemarineerde steaks gedurende een drietal uren in de koelkast staan. Haal de uiringen door de bloem en fruit ze in de arachideolie. Haal de uiringen uit de pan als ze mooi bruin zijn en laat ze uitlekken op een keukenpapier.

Meng de avocado’s, zwarte boontjes en papaya met de gehakte koriander, olijfolie, wijnazijn en wat limoensap.
Gril de steak en leg die op de salade. Werk af met de gefruite uiringen.

Leng de marinade aan met kokosmelk en laat even doorkoken.

Schil de zoete aardappelen en snijd in frietjes. Leg de frietjes naast elkaar in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie en zeezout. Bak de frietjes gedurende 10 minuten in de oven (180°C).

België - Panama wordt op 18 juni afgewerkt om 17u. Klik hier voor de livestream!

Klik op een van de icoontjes en kies je favoriete Lili look!

Kies je persoonlijke lili thema:

blue purple green beige default red