Bloc Party op dreef in Lotto Arena

Door RSS

Deel dit nieuws

Bloc Party had gisterenavond iets te bewijzen. Na de bijna-split konden de Britten nog niet echt potten breken. Niet met hun laatste album Four, hoewel wij die allerminst verkeerd vinden. En ook niet met hun doortocht op Pukkelpop. Veel fans trokken daardoor met enige twijfel naar de Lotto Arena. Ook wij.

Kele's bende was niet naar België afgezakt voor een droge set, zoveel was bij aanvang al duidelijk. Met enkele nummers van hun laatste album - waaronder 'So He Begins To Lie'  en 'Real Talk' - warmden ze de menigte op. Dat lukte nu en dan, maar de vlam sloeg pas echt in de pan met de intro van 'Hunting For Witches' en dan vooral klassieker 'Like Eating Glass'. 

Het was het startschot van het sterkste gedeelte van de show, met als magnus opus 'Songs for Clay' dat oploste in 'Banquet'. Bloc Party nam vanaf dan wat gas terug. Hoewel Kele een dikke laag wintervet met zich meesleepte, kwam hij erg gretig voor de dag. Toen het publiek dreigde in te dommelen, pakten hij en zijn gevolg uit met een uitstekende uitvoering van 'One More Chance'. Ook tijdens 'Octopus' dansten, sprongen en feestten de energieke toeschouwers naar hartenlust.

Verrassen deed Kele toen hij het hitsige 'Flux' liet voorafgaan door 'We Found Love' van Rihanna. Bloc Party besloot het optreden typisch met 'Helicopter'. Het dak van de Lotto Arena vloog er net niet af. Het is duidelijk: Bloc Party had er zin in gisteren. Even duidelijk: memorabel was het niet. Bijna alleen maar bij de songs van de eerste twee albums slaagde ze erin de zaal naar een extatische modus te dirigeren.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top