Geberit Sigma80, niet aanraken a.u.b.!

Door Pickx

Deel dit nieuws

Deze bedieningsplaat voldoet aan de hoogste eisen qua design, hygiëne en bedieningscomfort. Beeld je in dat je in een toiletruimte of een badkamer bent. Boven de wc zit een elegante zwarte glasplaat tegen de muur. Zodra je in de buurt bent, komt de plaat tot leven en laat ze je via subtiele lichtbalken weten wat ze doet. Als je je hand voor deze lichtbalken houdt, wordt het toilet gespoeld. Maar er is nog meer: zodra je de toiletruimte verlaat, schakelt de bedieningselektronica achter de glasplaat terug naar waaktoestand  en verdwijnen de lichtbalken. Dit is in een notendop hoe de automatische bedieningsplaat Geberit Sigma80 functioneert.

We beginnen met het belangrijkste: net als alle andere modellen uit het Geberit Sigma assortiment is de nieuwe bedieningsplaat compatibel met alle Geberit Sigma inbouwspoelreservoirs. En net als alle andere Geberit bedieningsplaten is de Sigma80 eenvoudig te plaatsen omdat elke stap grondig overdacht is. Het enige waarmee je moet rekening houden, is dat de Sigma80 op het elektriciteitsnet moet aangesloten worden: omdat er op de glasplaat helemaal geen mechanische bedieningstoetsen zitten, is voor de werking een energiebron noodzakelijk.

De Geberit Sigma80 is ontworpen om een twee-toetsen-spoelsysteem te bedienen. In plaats van twee toetsen van verschillend formaat, telt de bedieningsplaat twee lichtbalken die een verschillende lengte hebben. Om de wc door te spoelen, wuift men even voor de korte of voor de lange lichtbalk. De servotechnologie die in de plaat is geïntegreerd, doet de rest.

De eindgebruiker kan een hele reeks functies van de bedieningsplaat instellen en wijzigen. Met handbewegingen bepaalt hij of de beide led-lichtbalken continu moeten branden, of enkel wanneer de sensortechnologie waarneemt dat het toilet in gebruik is. Voor de lichtbalken heb je de keuze uit vijf verschillende kleuren in te stellen in harmonie met het interieur of volgens je eigen voorkeur. Bovendien kan je de Sigma80 zo programmeren dat het toilet na een gebruik automatisch wordt doorgespoeld. Tot slot heeft de plaat een schoonmaakstand waarmee je alle functies tijdelijk uitschakelt. Zo verhinder je dat het toilet ongewild wordt doorgespoeld tijdens een poetsbeurt. Met de afstandsbediening Geberit Service Handy kan de installateur extra functieparameters en instellingen programmeren zoals – bijvoorbeeld een hygiënespoeling zodra de wc langere tijd niet gebruikt is.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top