007 in concert: Bondgirls aan de macht

Door RSS

Deel dit nieuws

50 jaar sinds de eerste James Bond film werd gelanceerd. Dat moet gevierd worden, dacht de organisatie van het Filmfestival van Gent. Een hoop Vlaamse artiesten werd dan ook uitgenodigd om hun favoriete Bond-nummer te komen coveren. En dit onder begeleiding van Dirk Brossé en het gehele Brussels Philharmonic & Electric band. 

In ware James Bond stijl komt presentator van de avond Kobe Ilsen aan in 't Kuipke. Met een Aston Martin rijdt hij de Gentse wielerpiste binnen en verwelkomt het publiek voor dit speciale evenement. Hoe anders kan deze namiddag beginnen dan met de wereldberoemde 'James Bond Theme'-nummer. Het Brussels Philharmonic toont onmiddellijk zn kwaliteitsstatuut.

Tijd om het Vlaams zanggeweld in te zetten. De spits wordt afgebeten door Pieter Embrechts, die het door Tom Jones gezongen 'Thunderball' niet onaarding neerzet.  Spijtig genoeg kunnen we dat deze namiddag niet van elke mannelijke artiest op het podium zeggen. De 'Bondgirls' doen het volgens de traditie dan een pak beter. Dit valt reeds te horen bij Noémie Wolfs. De zangeres brengt in een (ongestreepte) strakke rode jurk een versie van 'You Only Live Twice' vol zelfvertrouwen. 

Mannen die ons deze namiddag niet overtuigen zijn Custom-zanger August Albert ('The Man With the Golden Gun'), Johannes van the Van Jets ('The World is Not Enough' en blueszanger Roland Van Campenhout ('We Have All the Time in the World'). Deze twijfelachtige optredens worden daarna wel in één klap weggeveegd door de power van Lady Linn ('Goldfinger') en het ongeloofelijke bereik van Lola (ex-AKS) gedurende 'Tomorrow Never Dies'. Lola's hoge noten waren absoluut het kippenvelmoment van de namiddag.

Het elan van Lady Linn en Lola kon na een vodka martini-pauze niet worden voorgezet. Barbara Dex's 'Licence to Kill' en Leki's groovy 'Die Another Day' waren toonvast maar beklijfden niet. Sioen kon daarentegen van achter de pianotoetsen dan wel de nodige energie overbrengen ('Live and Let Die'). Ook Paul Michiels ('From Russia with Love') en Renée ('The Spy Who Loved Me') brachten de juiste atmosfeer in de zaal. De man die, als enige vanavond, absoluut kon overtuigen was Arid zanger Jasper Steverlink. Het nummer 'Surrender' was op maat gemaakt van zn falcetstem.

Een mooie verassing van de organisatie was het optreden van Rita Coolidge. Zij zong 'All Time High', het titelnummer van Octopussy, dat ze uitbracht in 1983. Dit keer met minder power maar een mooie bonus. Glenn Claes, winnaar van The Voice van Vlaanderen, kon zich na een moeilijk begin nog herpakken met Duran Duran's 'A View to a Kill'. Zap Mama-zangeres Marie Daulne bracht dan weer een diva-waardige versie van 'Diamonds Are Forever'. Voor de finale kregen we nog Eva Jacobs die samen haar The Voice-boeman Koen Wauters nog het Jack White-Alicia Keys-duet 'Just Another Way to Die' coverde. En het moet gezegd, ze was beter dan haar mannelijke duetpartner.

Als we deze namiddag dan toch de Bondgirl moeten kiezen die met haar zangtalenten James Bond zou overtuigen, dan komen we uit bij de onvermijdelijke Natalia. Haar 'For Your Eyes Only'-duet met Barbara Dex en legendarische afsluiter 'Golden Eye' tonen nog maar eens de vocale talenten van de Vlaamse Tina Turner. De legendarische Bondnummers zijn niet eenvoudig te coveren, maar enkele Vlaams artiesten hebben toch een noemenswaardige versie kunnen neerzetten.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top