Inloggen - Inschrijven

Ontdek de steden van Spanje en trek erop uit!

Spanje is een uitstekende bestemming, ook voor een last-minute vakantie of een citytrip. Op slechts enkele uren vliegen van België en met zo veel te beleven in de steden …

Madrid

Madrid is een kosmopolitische stad met een perfecte balans tussen haar ultramoderne infrastructuur en status als economisch, financieel, administratief en dienstencentrum, en haar immens cultureel en artistiek patrimonium, getuige van een eeuwenlange boeiende geschiedenis.

Barcelona

Barcelona, kosmopolitische stad aan de Middellandse zee, herbergt Romeinse overblijfselen, middeleeuwse wijken en de mooiste modernistische bouwwerken met avant-garde elementen uit de 20e eeuw. De meest opmerkelijke verwezenlijkingen van de Catalaanse architecten Antoni Gaudí en Lluís Doménech i Montaner werden trouwens door de UNESCO als werelderfgoed geklasseerd.

Valencia

Valencia is een van die zeldzame steden waar restanten uit haar oudste verleden, stammend uit het jaar 138 voor Christus, harmonieus zij aan zij staan met de meest innoverende en avant-gardistische gebouwen uit het begin van dit millennium. Valencia staat synoniem voor handel en cultuur, voor film, theater, musea, muziek en voor economische bedrijvigheid.

Sevilla

Gelegen aan de oevers van de rivier Guadalquivir kan Sevilla bogen op haar rijke, Arabische verleden en dankzij de ligging van haar handelshaven vormde ze de ideale uitvalsbasis voor reizen naar Amerika. De Andalusische stad ademt vreugde en vertier uit in alle straten en pleinen van de oude stad die een boeiend geheel aan monumenten herbergt die tot het werelderfgoed behoren en buurten met een diepgeworteld volks karakter.

Meer info op www.myholidea.be

Bilbao

Bilbao staat centraal in de economische en sociale ontwikkeling van de Golf van Biskaje en speelt een doorslaggevende rol in de essentiële modernisering. Grote bouw- en infrastructuurprojecten vormden de drijvende kracht achter de economische heropleving en de stadsvernieuwing. De stad wordt omringd door een landschap vol bossen, bergen, stranden en kliffen, het perfecte recept voor een uitgelezen toeristische bestemming.

San Sebastian

San Sebastian werd gebouwd rond een baai van wit zand tussen de bergen Urgull en Igeldo. De vissershaven, de aristocratische wijk en de moderne wijken maken deze stad tot een van de aantrekkelijkste van de Cantabrische kust. Het San Telmo museum, het "Peine del Viento" of het Kursaal bewijzen hoe traditie en moderniteit hier hand in hand gaan… zonder haar wereldvermaarde gastronomie te vergeten.

Zaragoza

Zaragoza, gelegen aan de oevers van de rivier Ebro, ligt halverwege tussen Madrid en Barcelona en heeft tal van troeven die het bezoek aan deze open en gastvrije stad de moeite waard maken: een 2000 jaar oude geschiedenis, een smakelijke keuken, een feestelijk karakter, een uitgebreid cultureel aanbod, tal van shoppingmogelijkheden of avondvertier… Je weet niet wat eerst kiezen als je de stad doorkruist.

Werelderfgoedsteden

Deze Spaanse steden behoren tot het werelderfgoed en zijn een belangrijke bijdrage van Spanje aan de wereldcultuur. Een bezoek aan deze steden is de ideale manier om de geschiedenis van Spanje te leren kennen, haar rijkdom aan kunst en haar volkse tradities. Iedere halte op deze route belicht een uniek en verschillend stadsbeeld. Jij komt toch ook?

Meer info op www.myholidea.be

Alicante

Alicante aan de Costa Blanca is een van de belangrijkste toeristische bestemmingen van de Levante streek. Deze stad biedt naast de talrijke golfterreinen de rust van de Middellandse Zee en de charme van een mooie havenstad. Hoog boven de stad torent het Santa Barbara kasteel, een stille getuige van de verschillende beschavingen die hier ooit heersten.

Malaga

Onder aan de voet van het Gibralfaro kasteel strekt zich een vrolijke, geanimeerde stad uit, met emblematische plekken zoals het Alameda Principal of de wandeldijk van La Farola. De milde temperaturen, de stranden en een ongezien aanbod aan golfterreinen maken van deze hoofdstad van de Costa del Sol een van de toeristische topbestemmingen van Spanje.

Cadiz

Cádiz werd 3000 jaar geleden gesticht en is de oudste stad van het Westen. Verschillende volkeren hebben er hun culturele voetafdruk achtergelaten wat zich nog weerspiegelt in het karakter van haar inwoners. Dit schiereiland aan de Atlantische kust van Andalusië heeft zijn rijk historisch patrimonium kunnen bewaren. Het is bovendien bezaaid met prachtige stranden en kan bogen op een uitmuntende regionale keuken.

Murcia

Gelegen in een vlakte omringd door een bergketen ligt Murcia, een oorspronkelijke Arabische stad met een geschiedenis die ingebed is in de vruchtbare vlakte aan de oevers van de rivier Segura. De smalle straatjes dragen de namen van de ambachtslui die hier gevestigd waren. De kathedraaltoren, prominent zichtbaar, is een van de symbolen van Murcia.

Meer info op www.myholidea.be

Palma de Mallorca

Palma de Mallorca dat vooral gekend is als zon- en strandbestemming, kan ook bogen op een prachtig stadscentrum. De kathedraal, het Almudaina paleis, de hallen en Plaza Mayor zijn evenzeer plekken die een must zijn voor de bezoeker. De vissersboten, de pijnbomen en de palmbomen vormen het perfecte kader voor fantastische momenten.

Santa Cruz de Tenerife

Santa Cruz de Tenerife is een mooie havenstad op Tenerife, het grootste eiland van de westelijke eilanden van de Canarische archipel. Vanaf de haven ontdek je brede lanen, pleinen en parken, zonder de mooie staaltjes van modernistische architectuur te vergeten. Zijn carnaval werd uitgeroepen tot internationale toeristische trekpleister en is een van de spectaculairste van Spanje.

Las Palmas de Gran Canaria

Met zijn kliffen in het noorden en lange stranden in het zuiden biedt Las Palmas de Gran Canaria zon, stranden en een rijk cultureel patrimonium met bovendien zachte temperaturen het ganse jaar door. De mix tussen de oorspronkelijke Guanchen cultuur, het koloniale verleden en de afstand tot de Afrikaanse kust die maar 90 mijl bedraagt, verklaart waarom dit eiland doordrenkt is van de Afrikaanse, Europese en Amerikaanse cultuur.

Ibiza

Binnen zijn omwallingen herbergt Ibiza een patrimonium overgeërfd van de verschillende culturen die het eiland bevolkten. De schoonheid van Ibiza wordt nog benadrukt door de uitgestrekte zandstranden en kreken en zijn rijk marien ecosysteem. Ibiza werd geklasseerd als werelderfgoed door UNESCO omwille van zijn twee voornaamste troeven: de biodiversiteit en het patrimonium.

Meer info op www.myholidea.be

Andere artikels