Inloggen - Inschrijven

Corsica, een fantastisch eiland

Bergen die oprijzen uit de zee, droomstranden, pittoreske valleien, een bijzonder gastrvrije bevolking en een culinaire traditie om duimen en vingers bij af te likken. Corsica is een schitterende bestemming!

De sfeer van Corsica is precies het tegenovergestelde van wat je aan de oevers van de Côte d'Azur tegenkomt. Van een betonnen kuststrook is hier geen sprake. In plaats van lange rijen flatgebouwen krijg je in Corsica bossen en struiken aan de witte zandstranden die overgaan in turkooisblauwe wateren. Je waant je in het paradijs... En hoewel Corsicanen bekend staan om hun karakter, word je overal rijkelijk ontvangen.

Reis het hele eiland rond om kennis te maken met de voortdurend veranderende landschappen. Zin in de stad? Laat je dan verleiden door de prachtige plaatsjes Calvi en Bastia. Ook de adembenemende plek waar Bonifacio werd gebouwd, mag je onder geen beding missen. Op het smalle wegje rond Cap Corse krijg je het gevoel het einde van de wereld te hebben bereikt. Keer terug in de tijd met een bezoek aan de prehistorische sites van Filitosa en Palaggio. En vergeet ook het al even indrukwekkende achterland niet, met zijn grillige bergmassieven en glasheldere bergstroompjes.

Op Corsica sluit men de dag graag af met een heerlijke traditionele maaltijd. Aan streekproducten is er alvast geen gebrek: gezouten voedingswaren, wijnen, olijfolie, kazen, smaakvolle broden, fruit en citrusvruchten en natuurlijk producten uit de zee. Op dit eiland boordevol kwaliteitsproducten kan iedereen zijn smaakpapillen verwennen.

Andere artikels