Inloggen - Inschrijven

Ongerepte natuur in de Camargue!

Al jarenlang is Frankrijk de populairste vakantiebestemming onder de Belgen. Ons buurland biedt haar bezoekers een veelheid aan mogelijkheden en bezienswaardigheden, de Camargue is daar één van. De regio langs de mediterrane kust behoort tot één van Frankrijks best bewaarde natuurgebieden. Dankzij de talrijke diersoorten die er nog steeds in het wild leven, kunnen de liefhebbers van de ongerepte natuur er hun hartje ophalen. De Camargue is eveneens een ideale bestemming voor families die op zoek zijn naar een uitje waar het contact met de natuur centraal staat.

De Camargue is een bestemming die je zeker zal verrassen, ongeacht het nu de eerste of tiende keer is dat je haar een bezoekje brengt. De regio is zo divers dat elke dag garant staat voor een nieuw avontuur met unieke ontmoetingen. De Camargue is van nature een moerasgebied, bezaaid met zoutvlaktes, meren en lagunes, grasland, duin- en bosgebieden. Voor kuddes wilde grijswitte Camargue paarden, troepen zwarte stieren en kolonies roze flamingo’s is dit thuis.

Wie naast de ontmoetingen in het wild de dieren eens van dichtbij wil bekijken, kan terecht op enkele locaties. Zo bieden de ruitercentra van de Camargue diverse formules aan waarbij iedereen van het gezin, van 1 tot 101, kennis kan maken met de ruitersport. De vogelliefhebbers zullen hun hartje dan weer kunnen ophalen in het ornithologisch park van Pont de Gau. Het centrum is ook de ideale uitstap voor wie wat minder tijd heeft, maar toch kennis wil maken met de vogelsoorten van de regio. Toch blijft het observeren van de kolonies wilde roze flamingo’s in de zoutlagunes van Giraud of de vijver van Fangassier een echte must. Hier kunnen kleine ontdekkers zich vermaken met het verzamelen van stenen bedekt met een laagje gekristaliseerd zout.

Naast de natuur zal je tijdens je ontdekking van de Camargue kennis maken met de nomaden- en zigeunercultuur. Het prachtige patrimonium in Arles, bijgenaamd de poort tot de Camargue, is hier de rode draad doorheen de geschiedenis. Een bezoek aan de middeleeuwse arena’s of slenteren langs de Provençaalse marktjes op zaterdagochtend, zijn echte aanraders. In Aigues-Mortes kunnen de kids naar hartenlust rondhollen op de stadswallen. De vakantie in schoonheid eindigen doe je vervolgens in Saintes-Maries-de-la-Mer, waar kinderen een dolle tijd kunnen beleven dankzij de diverse strandanimaties die dit charmante badplaatsje voorstelt.

Andere artikels