Inloggen - Inschrijven

De Verenigde Arabische Emiraten, een niet te missen ontdekking!

Twee steden op nauwelijks 1,5 uur van elkaar: DUBAI en ABU DHABI

Voordeel: vertrek vanuit Brussel, twee maatschappijen bieden rechtstreekse vluchten.

Etihad naar Abu Dhabi en Emirates naar Dubai.

Opteer voor een hotel aan het strand: het aanbod is erg ruim en aangepast aan elk budget.

Periode: het hele jaar door maar houd er rekening mee dat juli/augustus erg warm kunnen zijn en dat je voortdurend op zoek zult zijn naar airconditioning.

Gezinsactiviteiten: keuze te over

Skiën op het strand? Geen probleem. Idem dito voor ontmoetingen met pinguïns, zwemmen met dolfijnen, diepzeeduiken in alle veiligheid... De lijst is eindeloos.

En er is meer: ontdek de hoogste toren ter wereld, Burj Khalifa: 828 m. Het panorama is verbluffend. Bezoek ook zeker Dubai Mall met zijn ongelofelijke aquarium. Hier waan je je letterlijk "20.000 mijlen onder zee". Ook niet te missen is het ontelbare aantal winkels met alle mogelijke merken, met producten die tot de absolute top behoren: mode, goud en kreditkaarten zijn welkom... maar let op je budget!

Aan de voet van diezelfde toren kun je elke avond op regelmatige tijdstippen genieten van een muzikaal fonteinspektakel.

Welk hotel je ook uitkiest, je moet beslist een bezoekje brengen aan Atlantis: behalve het waterpretpark voor de kinderen en de talloze andere activiteiten heeft het complex ook een eigen aquarium... met soorten die bijna uitgestorven zijn.

Uiteraard beschik je ook over een waaier aan uitstappen, waaronder een 4x4-tocht in de woestijn, maar ook een vlucht boven Dubai in een watervliegtuig of een parachutesprong met twee... met een subliem uitzicht op het architecturale complex op zee.

Een bezoek aan ABU DHABI is een must

Huur een wagen met chauffeur vanaf je hotel of een taxi aan dagprijs. Vergelijk de prijzen.

Naar je horloge hoef je alvast niet te kijken. Vertrek rond 8 uur 's ochtends: voorzie drie of maximaal vier stops per dag.

Begin met een bezoek aan het Emirates Palace: luxe in zijn zuiverste vorm. Kleed je casual, maar niet in strandoutfit.

Ga verder met de Cheikh Zayed Moskee: een oppervlakte van 22.412 m² in Carrara-marmer. Een echte parel. Dames, schouders en benen moeten bedekt zijn...

Bewonder de architectuur van het Louvre-museum van Abu Dhabi, dat in 2015 zijn deuren opent.

En sluit de dag af met een bezoek aan Ferrari World, waar je zelf je adrenalineniveau kiest... Hou je vast! (open vanaf 11.00 uur).

Je begrijpt ongetwijfeld het nut en comfort van een wagen met chauffeur: je kunt er de kleding achterlaten die je voor bepaalde bezoeken nodig hebt en je hoeft nooit naar parking te zoeken.

Na deze dag vol uitstappen is een dagje rust aan het strand heel welkom.

Wacht niet langer om Dubai te bezoeken want in 2020 organiseert de stad haar eigen Wereldtentoonstelling.

Andere artikels