Inloggen - Inschrijven

Miami, trendy stad met een ‘twist’

Miami, het is één van die Amerikaanse steden die meteen tot de verbeelding spreken. De metropool in het zuiden van Florida wordt bij velen onmiddellijk geassocieerd met haar stranden, shoppers die kuieren langsheen de designer boetieks, veel ‘bling bling’ en natuurlijk de beruchte party's die er zich ’s nachts afspelen. Toch heeft deze stad veel meer te bieden dan enkel dat wat haar trendy imago laat uitschijnen. We nemen je daarom graag mee op ontdekking langsheen enkele hoogtepunten van Miami.

In 2009 kregen Tony Goldman en Jeffrey Deitch een idee dat al even gek als geniaal is. Zij transformeerden een industriële buurt in Miami tot een kunstmuseum in openlucht dat zijn bezoekers enkele prachtige staaltjes ‘street art’ voorschotelt. Elk jaar tijdens de maand december verzamelt in Wynwood de wereldtop van graffiti kunstenaars om er hun kunnen aan het publiek te demonstreren. Geen enkel stukje pleisterwerk is hier dan nog veilig, want jaar na jaar worden de muren bespoten met nieuwe meesterwerken. Enkele werken zijn echter een uitzondering op deze regel zoals het kleine bijgebouwtje dat omgetoverd werd in een reusachtige ghettoblaster. Een bezoekje is zeker de moeite waard! Je vindt Wynwood Walls tussen NW 36th Street (north), NW 20th Street (south), I-95 (west) en NE 1st Avenue (east).

Miami onderscheidt zich van andere Amerikaanse steden door haar multicultureel beleid. De stad is een ware smeltkroes waar mensen van alle sociale klassen en origines naast elkaar leven. Gaande van de wegenwerkers tot de sterren van het grote scherm, je vindt ze hier allemaal. Toch heeft elke buurt een eigen identiteit en dat merk je ook aan de architectuur. Tussen Coral Gables en Coconut Grove maak je kennis met de diversiteit die zo typisch is voor Miami. Hier werden verschillende woonblokken opgetrokken in architecturale stijlen uit alle hoeken van de wereld. Je vindt er onder meer een woonblok opgetrokken in een typische vakwerkstijl en dat toepasselijk ‘French Normandy’ wordt genoemd. De mini-wereldreis gaat verder met een blok waar de huizen op Chinese tempels lijken en een woonblok in een typisch Hollandse stijl dat naadloos overgaat in een Britse architectuur. Op het einde van de wandeling stap je binnen in Little Havana, de latinobuurt waar de geur van versgebrande koffie en sigaren je verwelkomen.

Ook bij de rich & famous is Miami enorm populair en dat heeft niet alleen te maken met het warme klimaat. Langsheen Ocean Drive vind je immers heel wat openluchtclubs en rooftop bars die bekend staan om hun feestjes en bruisend nachtleven. Na het fuiven kun je in South Beach eveneens de karakteristieke art deco gebouwen gaan bewonderen. In deze buurt, die langs de oceaan ligt, zullen ook de shopaholics onder ons hun hartje kunnen ophalen. Waan jezelf een ster terwijl je van luxeboetiek naar designer store wandelt, want in Miami rolt men graag de rode loper voor je uit.

Andere artikels