Inloggen - Inschrijven

Op zoek naar het avontuur in Kenia

Kenia is de bestemming bij uitstek voor wie houdt van een stevige portie natuur en avontuur tijdens zijn vakantie. Het land in West-Afrika staat vooral bekend om haar ongereptheid en authenticiteit. Met een totale oppervlakte die 19 keer groter is dan België, mag je je in Kenia verwachten aan landschappen die zich uitstrekken zo ver het oog reikt. Ondanks de omvang van dit land, is het toch mogelijk om jezelf op een goede week tijd helemaal onder te dompelen in de sferen en levenswijzen die deze bestemming zo bijzonder maken.

Het leeuwendeel van de reizigers bezoekt Kenia omwille van haar ‘wildlife’ die er nog in groten getale én in het wild te bezichtigen zijn. Het avontuur begint eigenlijk al in de hoofdstad Nairobi, naar alle waarschijnlijkheid de enige Afrikaanse hoofdstad met een natuurreservaat waar je de Big Five (de leeuw, de buffel, de neushoorn, het luipaard en de olifant) in het wild kunt spotten. Met een beetje geluk kun je hier al enkele beestjes van je to-do lijstje schrappen. Toch moet het beste nog komen, want ook het Amboseli National Park staat internationaal hoog aangeschreven. Dit nationale park ligt aan de voet van de 5.895 meter hoge Kilimanjaro, de Afrikaanse reus met karakteristieke eeuwige sneeuw. Het park dankt haar bekendheid aan een populatie van maar liefst 2.000 olifanten die dit hun thuis noemen. Een must voor iedere Kenia bezoeker, want niets is meer indrukwekkender dan oog in oog te staan met een kudde dikhuiden die over de stoffige savanne trekt.

Het wordt stilaan duidelijk dat een safari in Kenia een unieke ervaring is. Niet enkel de dieren, maar ook de landschappen en Afrikaanse levenswijze zullen hun indruk op je nalaten terwijl je de kilometers verslindt in de jeep. Na de stoffige wegen van Amboseli of Tsavo, staan je nog meer ontdekkingen te wachten: de bekende Masai Mara en een ontmoeting met eeuwenoude Afrikaanse stammen die hier wonen, het Nakurumeer met haar roze flamingo’s en kuddes neushorens, de groene en vruchtbare valleien in het centrum van het land, de Grote Riftvallei of de droge vlaktes van Shaba en Samburu waar de vrouwelijke waterdragers hun dagdagelijkse ronde doen... Het zijn slechts enkele voorbeelden van de sensationele en soms emotionele ervaringen die je hier kan opdoen. Want waar je ook bent, een verrassing is hier nooit ver weg. In dit land, waar de natuur domineert, word je met een beetje geluk ooggetuige van scènes die rechtstreeks uit een National Geographic reportage gegrepen zijn. Denk maar aan een troep leeuwen die een buffel verschalken. Hier beleef je het vanop de eerste rij.

In het hartje van deze ongerepte natuur, kun je terug op adem komen in één van de vele luxueuze kampen zoals de lodges of zogenaamde ‘tented camps’. Deze laatste zijn kleine accommodaties waar je terecht kan in tenten die voorzien zijn van alle comfort (bedden, douche, sanitair en als het wat meezit ook elektriciteit). Met een beetje geluk kun je er zelfs ontspannen in het zwembad met zicht op de wildernis. Eenmaal de avond valt maak je er kennis met de andere gasten/avonturiers in het restaurant van het etablissement. Hier is het bij kaarslicht lekker nagenieten van je avontuurlijke dag met een heerlijk en gemoedelijk diner te midden van de savanne. Hier worden onvergetelijke herinneringen geboren…

Andere artikels