Inloggen - Inschrijven

Ideeën voor een uitstap met een hogesnelheidstrein

Vanuit Brussel zijn er talrijke bestemmingen bereikbaar per trein. Door de vele verbindingen van hogesnelheidstreinen is Brussel de afgelopen jaren dichterbij meerdere aantrekkelijke steden gekomen. Dankzij een snelle en comfortabele manier reist u rechtstreeks met de TGV, Thalys, Eurostar of per ICE naar het centrum van de stad van je keuze. Een snelheid waardoor je op eenzelfde dag heen en terug kan reizen naar uw bestemming, kan genieten van een dagje winkelen onder vriendinnen, naar een voetbalwedstrijd gaan onder mannen,  de grootste musea bezoeken of gewoon er even op uit gaan.

Bereid je treinreis voor : klik hier

Waarschijnlijk is de bekendste snelheidstrein de Thalys die vertrekt vanuit Brussel-Zuid en rijdt naar Parijs. Dankzij deze verbinding, ingehuldigd in 1996, bevindt deze lichtstad zich op maar 1u22 van Brussel. Je wordt bij het aankomen in Parijs-Noord letterlijk afgezet in het hart van Parijs, dichtbij het Montmartre en zijn artiesten en de beroemde Sacré-Coeur Basiliek. Het station, dat verbonden is met de metro en RER, biedt de mogelijkheid om snel het district te bereiken of de Parijse wijk die je interesse wekt. Met maximum 24 dagelijkse verbindingen tussen de twee steden, zijn er voldoende mogelijkheden om te vertrekken of terug te keren.  Je kan de duur van je verblijf naargelang je wensen en budget aanpassen. Een heen- en terugreis tijdens de dag is zelfs mogelijk indien je een tijdelijke tentoonstelling wenst te bezoeken in het Louvre, in Centre Georges-Pompidou of het museum van Quay Branly. Hetzelfde geldt als je de Eiffeltoren wil laten zien aan je kinderen of als je tijdens de solden wenst te winkelen op de Champs-Elysées of in Galeries Lafayette.

Wie Parijs zegt, zegt ook Disneyland Parijs. Het magische koninkrijk wordt eveneens bediend door de TGV met vertrek vanuit Brussel.  In 1u28 arriveer je aan de ingang van het park, zonder files en lange afstanden vanaf een eventuele parking. Indien je voor meerdere dagen gaat, is er de Disney Express (betalende service voor de bagage-afhandeling) die je valiezen ophaalt aan het station bij je aankomst waarna je ze s ’avonds kan terugvinden in je kamer. Je kan je onmiddellijk onderdompelen in Mickey’s Wereld zonder ook maar één seconde van magie te verliezen vanaf je van de trein stapt.

Bereid je treinreis voor : klik hier

Het onlangs gerenoveerde Rijksmuseum in Amsterdam, onlangs gerenoveerd, presenteert de werken van kunstenaars zoals Rembrandt en zijn volgelingen, maar ook van Johannes Vermeer, Antoine Van Dijck en Peter Paul Rubens. De Nachtwacht van Rembrandt van Rijn is de blikvanger van het museum en zal ongetwijfeld je interesse wekken. Niet ver weg is er een ander interessant museum, gewijd aan het werk van de beroemde Nederlandse schilder Vincent van Gogh.Cultuurliefhebbers zullen ook genieten van een bezoek aan het Anne Frank Huis, het Joodse meisje dat bekend werd om haar aangrijpende verhaal van de bezetting tijdens de Tweede Wereldoorlog. Tot slot is Amsterdam een stad waar je langs de grachten kan wandelen, in zijn wijken met originele architectuur en mondaine winkeltjes.

Ook Rijsel is de thuisbasis van vele gebouwen en mooie Vlaamse gevels, die van elke rit een mooie ontdekkingsreis maakt.Dankzij zijn status van Culturele Hoofdstad van Europa, dat het in 2004 verwierf, heeft Rijsel een reeks musea ontwikkeld die de moeite waard zijn.Maar de stad is ook beroemd om zijn vele winkels en enorme winkelcentrum Euralille , gelegen rechtover het station Lille-Europe, waar alle hogesnelheidstreinen aankomen.

Bereid je treinreis voor : klik hier

De TGV biedt je ook de mogelijkheid zoveel bagage mee te nemen als je wil. Binnen de grenzen van het redelijke, natuurlijk. In tegenstelling tot de vliegreizen, die misschien net zo lang duren als bijvoorbeeld de afstand Brussel-Marseille van 4u55, maar war je rekening moeten houden met de wachttijd van het inchecken, de veiligheidscontroles en de bagageopname.

Echter, de TGV is niet alleen handig voor uw zomervakantie. In 03u22 en in 4u17 tijd zal je ook respectievelijk Lyon en Avignon bereiken, twee steden waar heel wat te ontdekken valt. In Lyon ontdek je een stad die met zijn tijd meegaat, terwijl ook het verleden bestendigd blijft. Als hoofdstad van de Franse gastronomie, zal de stad ook de fijnproevers weten te bekoren. Als je voor Avignon kiest zal je kunnen genieten van de Provence, terwijl je de prachtige gebouwen van de oude stad Avignon, de stad van de pausen, zal kunnen bewonderen. En na een wandeling op de beroemde brug, zal je tijdens de terugreis naar Brussel heerlijk kunnen ontspannen.

Bereid je treinreis voor : klik hier

Andere artikels