Inloggen - Inschrijven

Jordanië, ontdek de wereldwonderen!

Laat je betoveren door het wereldwonder Petra en het magische landschap van Wadi Rum. Laat je drijven op het laagste punt op aarde in de Dode Zee en geniet van de stranden bij Aqaba. Dàt is Jordanië! 

Meer info op www.visitjordan.com

Absoluut Icoon

Alleen al het wereldwonder Petra is een reden waarom Jordanië een must-see is: dit uit rozerode steen gehouwen architectonische hoogtepunt was vele eeuwen verborgen en slechts bekend bij de lokale bevolking. Tot het in 1812 werd 'herontdekt' door de Zwitser Ludwig Burckhardt. Ontdek Petra voor jezelf, het is een ongelofelijke ervaring om de 'Treasury' te zien verschijnen door de nauwe kloof die de toegang vormt.

Jerash

De stad Jerash is al 6500 jaar bewoond en kwam tot grote bloei in de Romeinse tijd. Tegenwoordig is Jerash een van de best bewaard gebleven Romeinse provinciesteden ter wereld. Eeuwenlang heeft het verborgen gelegen in het zand: pas de laatste 70 jaar werd het opgegraven. De Grieks-Romeinse wereld kwam hier samen met de Arabische Oriënt: deze geschiedenis herken je in de geplaveide wegen, de theaters en pleinen.

Amman

De hoofdstad van Jordanië is Amman. Het is gelegen op 19 heuvels, wat vergezichten biedt om bijna elke hoek. Amman is een moderne stad, maar schijn bedriegt: het heette Rabbath-Ammon tijdens de IJzertijd en later Philadelphia, als deel van de Decapolis. Er zijn talloze opgravingen met overblijfselen uit de Neolithische tijd, de Hellenistische periode tot Laat-Romeins en Arabisch-Islamitisch.

Karak

Al in bijbelse tijden wordt melding gemaakt van de vesting Kir Heres. Het kasteel dat tegenwoordig op die plek staat is in de 12e eeuw gebouwd door de kruisvaarders. In 1177 veroverde Saladin het kasteel en in de eeuwen daarna speelde het een belangrijke rol in de regio.  Maar liefst 8 belegeringen doorstond het kasteel in een tijd van machtsstrijd. Het kent vele 'geheime' tunnels en doorgangen.

Meer info op www.visitjordan.com

Dode Zee

De Dode Zee is zonder twijfel een van de meest bijzondere natuurverschijnselen: meer dan 400 meter beneden zeeniveau en tevens het laagste punt op aarde. De belangrijkste attractie is het warme, superzoute water zelf. De heilzame werking heeft  door de eeuwen heen bezoekers getrokken: Koning Herodes en Cleopatra gingen je voor om te genieten van de rijke, zwarte modder en het moeiteloos drijven op het water.

Wadi Rum

Er is een plek op aarde, onaangetast door menselijke activiteit of aanwezigheid. Een tijdloos en overweldigend landschap gebeeldhouwd door weer en wind. Lawrence of Arabia beschreef het als 'vast, echoing and God-like'. Verken dit indrukwekkende landschap per jeep of kameel. Hier overnacht men niet in een vijfsterrenhotel, maar bij bedoeïenen onder een duizend-en-een-sterrenhemel.

Wadi Mujib

Het Mujib Biosphere Reserve is het laagst gelegen natuurpark ter wereld. Dit is niet verwonderlijk gezien de ligging bij de oostkust van de Dode Zee. Van 400 meter onder zeeniveau strekt het park zich uit tot de bergen in het zuiden en noorden, wat samen met  de aanwezigheid van zeven riviertjes een grote biodiversiteit en een spectaculair landschap oplevert, met een aantal zeer zeldzame soorten als de steenbok.

Dana

Liefhebbers van het spotten van zeldzame diersoorten kunnen hun hart ophalen in het Dana Biosphere Reserve: het gebied kent vier bio-geografische zones en is daarmee een mengeling van soorten uit Europa, Afrika en Azië. Van de 449 diersoorten die in Dana een toevluchtsoord vinden zijn er 25 bedreigd, waaronder de zandkat en de kleine torenvalk. Voor de langere tochten zijn gidsen beschikbaar.

Meer info op www.visitjordan.com

Woestijnvis

Wat is er idealer om na je tour langs de fascinerende historische sites en schitterende landschappen nog een paar dagen heerlijk bij te komen aan de Rode Zee? Dichtbij de Wadi Rum woestijn in het Zuiden ligt Aqaba, een klein stukje subtropische kustlijn. In Aqaba vind je de nodige ontspanning aan het strand. Een prachtige afsluiter van een reis met zoveel indrukken.

Duiken

Spoel het woestijnstof van je af en neem een diepe duik in het rijke onderwaterleven van de Rode Zee. Het is een walhalla voor koraalsoorten, nieuwsgierige zeeschildpadden en dolfijnen.  Er zijn verschillende duikcentra in Aqaba met goed onderhouden apparatuur, professionele instructeurs en transport per boot.

Ideaal startpunt

Aqaba is vlakbij een internationale luchthaven wat het een ideaal startpunt maakt voor het ontdekken van interessante plaatsen als Petra en Wadi Rum. Het heeft alles te bieden wat Jordanië zo bijzonder maakt: fascinerende geschiedenis, excellente hotels, shopping, en een vriendelijke bevolking die je welkom heet. En vanaf 20 december 2016 is er weer een directe vlucht beschikbaar van Brussel naar Aqaba!

Meer info op www.visitjordan.com

Andere artikels